Příprava
Uvařte čočku dle návodu na obalu, slijte vodu a nechte čočku vychladnout.
Umyjte, oloupejte a nakrájejte si mrkev na větší šikmá kolečka. Ta pak pokapejte olivovým olejem, přidejte sůl, pepř a trochu chilli a řádně promíchejte. Cizrnu propláchněte, osušte a dochuťte stejně jako mrkev olivovým olejem, solí, pepřem a špetkou chilli. Obojí přesuňte na pečícím papírem vystlaný plech a pečte na 190 stupňů cca 30 minut. Cizrna i mrkev by měly zezlátnout. V polovině času plátky mrkve otočte a cizrnu zamíchejte, aby se vám ingredience nespálily.
Kadeřávek omyjte, vykrojte z něj tvrdé stonky a nahrubo nakrájejte zbylé listy. Ty pak spařte na 1 minutu v osolené vroucí vodě.
Připravte si bylinkovou majonézu: smíchejte 6 lžic majonézy se 2 lžícemi jemně nasekaného koriandru a lžící jemně nasekané petrželky. Přidejte šťávu z poloviny limetky a důkladně promíchejte.
Ve velké míse smíchejte kadeřávek, uvařenou čočku, ¾ pečené mrkve a ½ pečené cizrny s majonézou. Hotový salát pak ozdobte zbylými ingrediencemi, tedy pečenou mrkví, křupavou cizrnou a čerstvými bylinkami.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář