Vaječné kapání do polévky

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Kapání do polévky je tradiční způsob, jak zahustit polévku a zasytit strávníky. Díky vajíčkům také do polévky propašujete bílkoviny a minerály, které se vždycky hodí. Kapání se dělá přes vidličku, hrubé síto nebo cedník. Výsledkem mají být malé hrudky vzdáleně připomínající halušky. Hodí se nejlépe do zeleninových vývarů.

Ingredience

  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Sůl dle chuti
  • Voda dle potřeby

Příprava

Celá vajíčka rozšleháme v hrnečku a osolíme. Po troškách přidáváme mouku a vodu dle potřeby, aby nám vznikla hladká hmota, ne moc řídká ne moc hustá.

Do horké polévky pomalu kapeme přes hrubé struhadlo nebo cedník na halušky. Pravidelně mícháme, aby se jednotlivé noky neslepily.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept