Kapustičky s mletým masem

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Dušená kapusta jako vzpomínka na léta školní jídelny.

Ingredience

  • 500g mleté maso
  • 1 cibule
  • česnek
  • 400g kapustičky
  • sůl, pepř, mletý kmín

Příprava

Kapustičky očistíme a vaříme v osolené vodě 5 minut. Poté je prudce zchladíme ledovou vodou a necháme okapat.

Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, zasypeme mletým kmínem, a opět restujeme, až maso zšedne. Poté vmícháme přepůlené kapustičky. Podlijeme vodou, směs pod pokličkou podusíme cca 10 minut. Poté pokličku odklopíme a za občasného míchání necháme úplně vydusit přebytečnou tekutinu.

Podáváme s pečenými/vařenými brambory, pečivem,..

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept