Příprava
Čerstvou kapustu nakrájej nadrobno a krátce povař v osolené vodě (cca 5 minut). Poté slij, nech vychladnout a dobře vymačkej přebytečnou vodu. U mražené kapusty tento krok vynechej – stačí ji rozmrazit a vymačkat.
Mrkev nastrouhej nahrubo. Cibuli a česnek oloupej a nasekej nadrobno.
V míse spoj kapustu, mrkev, cibuli, česnek, vejce, koření a strouhanku. Dobře promíchej, aby vznikla kompaktní směs. Pokud je příliš řídká, přidej více strouhanky.
Ze směsi vytvaruj kapustové karbanátky a lehce je obal ve strouhance.
Smaž na středně rozpáleném oleji z obou stran dozlatova (cca 3–4 minuty). Hotové kapustové karbanátky nech okapat na papírovém ubrousku.
Kapustové karbanátky podávej teplé nebo studené – skvěle chutnají s majonézou, česnekovým dipem nebo zakysanou smetanou. Hodí se i s bramborovou kaší nebo čerstvým salátem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář