Kapustové karbanátky

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Kapustové karbanátky jsou chutnou a zdravější alternativou klasických masových karbanátků. Skvěle se hodí jako hlavní chod, příloha i studená svačina. Podávané s majonézou nebo česnekovým dipem tvoří dokonalou kombinaci – jemnou, voňavou a s příjemně křupavým povrchem.

Ingredience

  • 500 g kapusty
  • 1 větší mrkev
  • 2 vejce
  • 100 g strouhanky (+ na obalení)
  • 2–3 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička soli
  • mletý černý pepř
  • olej na smažení
  • Hellmann's majonéza

Příprava

Čerstvou kapustu nakrájej nadrobno a krátce povař v osolené vodě (cca 5 minut). Poté slij, nech vychladnout a dobře vymačkej přebytečnou vodu. U mražené kapusty tento krok vynechej – stačí ji rozmrazit a vymačkat.

Mrkev nastrouhej nahrubo. Cibuli a česnek oloupej a nasekej nadrobno.

V míse spoj kapustu, mrkev, cibuli, česnek, vejce, koření a strouhanku. Dobře promíchej, aby vznikla kompaktní směs. Pokud je příliš řídká, přidej více strouhanky.

Ze směsi vytvaruj kapustové karbanátky a lehce je obal ve strouhance.

Smaž na středně rozpáleném oleji z obou stran dozlatova (cca 3–4 minuty). Hotové kapustové karbanátky nech okapat na papírovém ubrousku.

Kapustové karbanátky podávej teplé nebo studené – skvěle chutnají s majonézou, česnekovým dipem nebo zakysanou smetanou. Hodí se i s bramborovou kaší nebo čerstvým salátem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept