Karbanátky z bramborového salátu

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
3 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Už jste někdy smažili bramborový salát? Že ne? Je načase to vyzkoušet. Jednoduchý půlhodinový zero-waste recept, který vás zaručeně nasyceně zasytí. Super na dny, kdy už si nevíte rady, jak spotřebovat poslední misku salátu.

Ingredience

  • Bramborový salát 1 miska (asi 400 g)
  • 200 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 100 ml oleje

Příprava

Do salátu přidejte asi 100 g strouhanky a syrové vejce. Vše důkladně promíchejte. Konzistence salátu by měla být jako běžná směs na karbanátky.

Ze vzniklé náplně vytvarujte malé 100g řkarbanátky. Obalte je ve strouhance, osmažte na rozpáleném oleji do zlatova, podávejte s oblíbeným dipem, např. česnekovým.

Tip na závěr : Množství strouhanky bude záviset na množství salátu, směs musí být na konci kompaktní a plastická.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept