Kari květák s cizrnou pečený v troubě

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Křupavý květák pečený v troubě je díky kari pěkně pikantní. A díky cizrně jde zase o plnohodnotné, syté a výživné jídlo. Spolu s citronovou šťávou a koriandrem jde o letní fresh dobrotu plnou chuti.

Ingredience

  • 1 květák, včetně vnějších listů
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 400 g hotové cizrny
  • 2 zelené papriky
  • 1 cibule
  • 100 g baby špenátu (F50F)
  • 2 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 lžička kari
  • 20 ml oleje
  • 1 citron (šťáva a strouhaná kůra)
  • Pepř podle chuti
  • Hrst čerstvého koriandru

Příprava

Troubu předehřejeme na 200°C. Květák si rozebereme na růžičky, listy dáme stranou. Bujon rozmícháme s olejem a touto pastou potřeme růžičky. Květák dáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct na 10 minut.

Poté na květák nasypeme scezenou cizrnu, kari a přidáme k nim nahrubo nasekané květákové listy. Promícháme a pečeme dalších 12 až 15 minut.

Květák vyndáme z trouby a vmícháme do něj listy baby špenátu.

Citronovou šťávu i kúru, koriandr a pepř rozmixujeme na pastu. Tu vmícháme do květáku.

Opečený květák servírujeme s jogurtem a čerstvým koriandrem.

Tip na závěr : Tenhle pečený květák je skvělý i jako příloha k masu nebo ke grilování. Případně ho servírujte samotný jako lehčí oběd či večeři.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept