Karlovarské knedlíky

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Karlovarské knedlíky jsou úžasnou obměnou klasických houskových knedlíků. Navíc díky petrželce potěší nejen chutí ale i vzhledem.

Ingredience

  • 5 starších rohlíků
  • 3 vajíčka
  • 200 ml mléka
  • 100 g hrubé mouky
  • 2 hrsti hladkolisté petrželky
  • sůl

Příprava

Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a necháme oschnout (klidně do druhého dne).

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh. V misce metličkou promícháme mléko, žloutky, mouku a sůl. Následně vmícháme petrželku a nakrájené rohlíky. Nakonec přidáme ušlehaný sníh.

Připravíme si potravinářskou folii, ustřihneme si 2 kusy o délce cca 30 cm. Do středu navrstvíme ½ těsta a zabalíme, uděláme váleček a utáhneme jako bonbon.

Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 20 min.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept