Klasické játrové knedlíčky do vývaru

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Polévka je grunt! A to zejména, když jde o poctivý domácí vývar s klasickými játrovými knedlíčky. Vyzkoušejte tento snadný recept a uvidíte, že si knedlíčky zamilují i děti.

Ingredience

  • 100g vepřová játra
  • 100g strouhanka
  • 1ks vejce
  • 30g máslo
  • sůl, pepř, česnek, majoránka dle chuti
  • čerstvá petrželka

Příprava

Játra odblaníme a najemno umeleme či rozmixujeme.

Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou strouhanku tak, aby ze směsi šly tvarovat knedlíčky.

Z játrové směsi tvarujeme malé knedlíčky, vhazujeme je do vroucí polévky či vývaru a vaříme asi 10 minut.

Tip na závěr : Játrové knedlíčky můžeme doplnit jemně nasekanou čerstvou petrželkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept