Klasický hospodský guláš z hovězí kližky

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasika z hovězího masa, kterou se zavděčíte jak pořádným chlapům, tak i dětem. Guláš nejlépe chutná z kližky, protože je prorostlá tak akorát. Hovězí guláš servírujte s houskovým knedlíkem, nebo chlebem – ať už dáte přílohu jakoukoliv, po takovém obědě se budou všichni strávníci olizovat!

Ingredience

  • 500 g hovězí kližky
  • 5 středních cibulí
  • sádlo
  • sladká paprika
  • hovězí vývar nebo voda

Příprava

Hovězí maso si nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V dostatečně velikém hrnci si rozehřejeme sádlo a vložíme cibuli. Důkladně jí opečeme do tmava, díky tomu bude potom tmavý guláš. Poté přidáme maso, osolíme a opečeme spolu s cibulí.

Ke konci bohatě posypeme paprikou, v rychlosti v ní obalíme maso s cibulí a podlijeme vývarem nebo vodou. Neopékáme papriku už moc dlouho, jinak bude omáčka hořká.

Takto necháme dusit alespoň 2 hodiny, až bude maso měkké. Když je maso měkké, můžeme omáčku zahustit moukou rozmíchanou ve vodě, jíškou a nebo třeba nastrouhanou bramborou.

Tip na závěr : Podáváme posypaný cibulkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept