Klasický květákový mozeček

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zeleninová rychlovka, která je zdravá a díky vejcím i výživná. Na květákový mozeček vám postačí tři základní suroviny – květák, vejce a máslo. Skvělé je přidat i jarní cibulku, jak je uvedeno v tomto receptu, ale pokud ji nemáte, vyzkoušejte mozeček bez ní!

Ingredience

  • 5 větších růžiček květáku
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • máslo
  • 1 jarní cibulka

Příprava

Květák důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a rozebereme ho na menší růžičky.

Vložíme ho do slané vody a uvaříme na skus.

Slijeme vodu a můžeme ještě nasekat na menší kousky nebo nechat tak, jak je máme. Záleží, jak kdo má rád.

Na pánví si rozehřejeme máslo a vložíme nadrobno nakrájenou cibulku.

Necháme zesklovatět a přidáme květák, který posypeme kmínem a krátce opečeme.

Vejce si rozklepneme do hrnečku, vidličkou rozšleháme a osolíme a opepříme.

Vejce vlijeme do pánve ke květáku a promícháme. Neopékáme moc dlouho, aby vajíčka nebyla suchá.

Tip na závěr : Podáváme s bramborem nebo jen tak

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept