Příprava
Maso zalijeme dostatečným množstvím vody (cca 2,5l), přidáme sůl, nové koření, pepř, bobkový list. Přivedeme k varu, poté stáhneme plamen a pozvolna vaříme další dvě hodiny.
Mezitím si očistíme a nakrájíme zeleninu. Mrkev, celer, petržel, brambor na menší kostičky, cibuli na půlměsíčky, zelí na nudličky.
Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do většího hrnce, až pustí tuk, dáme k ní zeleninu (kromě brambory), přidáme konzervu rajčat a mletou papriku.
Podlijeme vývarem. Uvařené maso pokrájíme na menší kousky, a společně s bramborem přidáme do hrnce. Vaříme do změknutí brambory.
Na závěr osolíme a opepříme dle chuti, ochutíme šťávou z citrónu.
Servírujeme ozdobené kopečkem zakysané smetany.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář