Klasický ruský boršč

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Sytá zeleninová polévka, která zasytí i na oběd nebo večeři.

Ingredience

  • 150g hovězí přední s kostí
  • 150g hovězí kližky
  • 150g vepřově plece
  • 100g slaniny nebo špeku
  • 1/2 menší hlávky zelí
  • 1/2 bulvy celeru
  • 1ks mrkev
  • 1ks petržel
  • 1ks cibule
  • 2 předvařené červené řepy
  • 3 bobkové listy
  • 10 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • 1 velká brambora
  • 2 PL mleté sladké papriky
  • 1ks citrón
  • 1 zakysaná smetana na ozdobu
  • sůl, pepř

Příprava

Maso zalijeme dostatečným množstvím vody (cca 2,5l), přidáme sůl, nové koření, pepř, bobkový list. Přivedeme k varu, poté stáhneme plamen a pozvolna vaříme další dvě hodiny.

Mezitím si očistíme a nakrájíme zeleninu. Mrkev, celer, petržel, brambor na menší kostičky, cibuli na půlměsíčky, zelí na nudličky.

Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do většího hrnce, až pustí tuk, dáme k ní zeleninu (kromě brambory), přidáme konzervu rajčat a mletou papriku.

Podlijeme vývarem. Uvařené maso pokrájíme na menší kousky, a společně s bramborem přidáme do hrnce. Vaříme do změknutí brambory.

Na závěr osolíme a opepříme dle chuti, ochutíme šťávou z citrónu.

Servírujeme ozdobené kopečkem zakysané smetany.

Tip na závěr : Skvělou přílohou k boršči jsou například bramborové placky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept