Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Koprová omáčka

Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut 5 porcí Snadné S masem

Ingredience

  • 500 gramů hovězího masa (zadní)
  • 2 litry studené vody nebo hovězího vývaru
  • 12 lžic oleje
  • 12 lžic hladké mouky
  • 1 kostka Knorr Bohatý bujón Hovězí
  • 4 lžíce kopru
  • 3 lžíce octa
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 5 lžic cukru
  • špetka soli
  • 500 mililitrů smetany na vaření 10%
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání 31%
  • 100 mililitrů mléka

Příprava

  1. Pokud chceme k omáčce maso tak den předem si uvaříme ve vodě hovězí maso, aby nám pak vychladlo do druhého dne, než budeme dělat omáčku.
  2. Uvaříme si vajíčka na tvrdo (kdo vajíčka nemá rád nemusí, dá si jen maso) V hrnci rozehřejeme olej, přídáme mouku zalijeme hovězím vývarem připraveného z Knorr Bohatého bujónu a zamícháme. Přivedeme k varu a necháme vařit 10 min, pak přidat kopr, ocet, citronovou šťávu, cukr, sůl a pomalu vlijeme smetanu, aby se nesrazila. Necháme povařit a je hotovo. Buď si dáme omáčku s knedlíkem (někdo má rád s bramborem) a masem nebo někdo dává jen vajíčko a přílohu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře