Koprová omáčka

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasická omáčka, která chutná výborně s vařeným masem nebo třeba vejcem.

Ingredience

  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 50 ml mléka
  • 100 ml tučné smetany
  • čerstvý kopr
  • ocet
  • sůl, pepř
  • cukr

Příprava

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a chvíli mícháme, než se ingredience spojí.

Zalijeme hovězím vývarem a důkladně mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky.

Přilijeme mléko a ochutíme cukrem, solí, pepřem a octem.

Zjemníme smetanou a necháme jemně přejít varem.

Na jemno nasekaný kopr vsypeme do omáčky a už jí nevaříme. Jinak kopr ztratí svou zelenou barvu.

Dochutíme octem, cukrem, případně solí.

Podáváme s vařeným hovězím nebo s vejcem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept