Koprová omáčka s vejcem a bramborami

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Koprová omáčka s vejcem a bramborami je rychlé a vegetariánské jídlo pro všechny, kdo mají rádi chuť kopru.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 200 g cibule
  • 20 g česneku
  • 800 ml vody
  • 1 hovězí bohatý bujon Knorr
  • 800 g brambor grenaille
  • 20 g čerstvého kopru
  • Světlá jíška Knorr
  • 1 nakládaný kopr
  • 100 ml smetany
  • Sůl, pepř, bobkový list

Příprava

Na oleji opečeme cibuli a česnek, zalijeme vodou, přidáme bujon a provaříme. Zahustíme jíškou a na zjemnění přidáme smetanu. Vařím cca 5 minut a přidáme sůl pepř a trochu cukru.

Opět zlehka provaříme. Propasírujeme přes jemné sítko a přidáme nakládaný kopr. A omáčka je hotová.

Vejce vaříme v lehce osolené vodě s octem cca 6 minut, aby byla na hniličko. Po uvaření zchladíme v ledové vodě a oloupeme.

Omáčku podáváme s vařenými bramborami a vařeným vejcem na hniličko a zdobíme snítkou kopru.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept