Koprová omáčka

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

koprová omáčka neboli koprovka – to je vděčná a rychlá česká klasika. Skvěle chutná s houskovým knedlíkem nebo s bramborem a s vařeným hovězím nebo jen s vejci na tvrdo.

Ingredience

  • 50 g másla
  • 60 g hladké mouky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 400 ml tučné smetany
  • Čerstvý kopr
  • Sůl, pepř
  • Ocet
  • Cukr

Příprava

V kastrolu rozpustíme máslo a zasypeme moukou. Pečlivě mícháme a zasmažíme jíšku.

Do jíšky přilijeme část vývaru a metličkou rozmícháme, aby se nám netvořily hrudky. Poté přilijeme další část a opakujeme, dokud nevyužijeme všechen vývar.

Osolíme a opepříme dle chuti a na mírném ohnu necháme přiklopené vařit 20-30 minut.

Přilijeme všechnu smetanu a cca 5 minut provaříme.

Kopr nakrájíme na drobno a vmícháme do omáčku. Množství záleží na chuti.

Nyní zbývá omáčku dochutit octem a cukrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept