Příprava
Králíka rozporcujte. Porce prošpikujte tenkými plátky slaniny, osolte a opepřete.
Do pekáče dejte nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Přidejte veškeré koření, lžíci sádla a porce masa. Zalijte vodou a přidejte Knorr kuřecí bujón a rozmíchejte.
Pekáč přiklopte a pečte v troubě při 160–170 °C po dobu 2 hodin. Během pečení maso 2–3krát polijte výpekem a otočte, aby bylo rovnoměrně měkké a šťavnaté.
Hotové maso vyjměte ze zeleniny odstraňte bobkový list a vše důkladně rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Do hladké omáčky vlijte smetanu, dochuťte solí, cukrem, hořčicí a nakonec citrónovou šťávou. Pro lesk a zjemnění vmíchejte i kousek studeného másla.
Omáčku pro absolutní hebkost přeceďte přes jemné sítko. Podávejte s porcemi králíka a domácím houskovým nebo kynutým knedlíkem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář