Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Králík na smetaně

Hodnocení uživatelů:
15 minut 80 minut 4 porce Náročné S masem

Ingredience

  • 1 kus Zadek (hřbet a zadní běhy) králíka
  • 2 lžičky sůl
  • 1 lžíce olej
  • 1 kus cibule
  • 200 gramů kořenová zelenina
  • 1 kus bobkový list
  • 2 kuliček nové koření
  • 5 kuliček jalovec
  • 5 kuliček Pepř celý
  • 1 kus citrón
  • 200 mililitrů 12% smetana
  • 2 lžíce hladká mouka

Příprava

  1. Králíka nasekáme na porce, prošpikujeme částí slaniny a osolíme.
  2. Na zbylé nakrájené slanině a na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.
  3. Přidáme králíka, koření, šťávu z půlky citronu, hrnek horké vody a zvolna zakryté pečeme doměkka
  4. Maso vyndáme, šťávu se zeleninou propasíruje.
  5. Ve smetaně rozmícháme mouku, nalijeme do omáčky, rozmícháme a povaříme.
  6. Maso vrátíme do omáčky prohřát. Dochutíme solí a citronovou šťávou.
  7. Je-li omáčka hustá, naředíme ji mlékem.
Tip: Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře