Hrníčkový jablečný koláč s drobenkou

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Velice jednoduchý recept, který běžně dělaly už naše babičky, a výsledkem je úžasný jablečný koláč. Parádní dezert k nedělnímu obědu! Základ ovocného koláče je mouka, cukr a tuk – v tomto receptu použijeme máslo. Dále pak ovoce – v tomto případě strouhaná jablka. Volbou odrůdy významně ovlivníte chuť koláče. Máte-li radši nakyslejší chutě, volte Granny Smith. Pokud máte raději sladké, použijte například Golden Delicious nebo některá červená jablíčka.

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubá mouka
  • 1/2 hrnku cukr krystal
  • 1 ks vanilkový/skořicový cukr
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 1 PL skořice
  • 6 - 8 jablek
  • 1/2 kostky másla
  • (oříšky, rozinky na jablka)

Příprava

Do jedné mísy nastrouháme jablka na hrubém struhadle.

V druhé míse smícháme sypké ingredience –

mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový/skořicový cukr, skořici.

Na dno dortové formy umístíme pečící papír. Okraje potřeme/postříkáme olejem (popř. vytřeme máslem).

Nejprve na dno umístíme vrstvu sypké směsi, poklademe nastrouhanými jablky, opakujeme. Poslední vrstva by měla být sypká.

Nakonec postrouháme máslem.

Pečeme v troubě na 175 st. cca 25 minut.

Tip na závěr : Můžeme podávat dozdobené zakysanou smetanou/jogurtem. Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept