Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krémová chřestová polévka

Receptynakazdyden.cz
Připravte si skvělou a přitom tak jednoduchou polévku z bílého chřestu! Výborná s kousky opečeného chleba!
Hodnocení uživatelů:
5 minut 45 minut 6 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1 kilogram zeleného chřestu
  • 1,5 litru kuřecího vývaru připraveného z Knorr Bohatý Bujón kuřecí
  • 100 mililitrů smetany na šlehání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • půlka cibule pokrájená na kostičky
  • 1 utřený stroužek česneku

Příprava

  1. Chřest oloupejte a zkraťte konce o 2-4 cm.
  2. Na mírně rozpálené pánvi opékejte cibuli s česnekem na olivovém oleji zhruba 5 minut. Chřest pokrájejte a přidejte k cibuli s česnekem, opékejte dalších 5 minut.
  3. Přilijte vývar, přiveďte k varu a vařte 30 minut dokud chřest nebude úplně měkký. Vyndejte několik hlaviček chřestu. Promixujte ručním mixérem a vmíchejte smetanu. Servírujte dozdobené hlavičkami chřestu.
Tip: Podávejte s domácími chlebovými krutony.
Tip: Inspirujte se dalšími recepty na oblíbené polévky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře