Krémová chřestová polévka

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 50 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jakmile je sezona chřestu, využijte ji a připravte tuto báječnou krémovou polévku z bílého chřestu. Chřest má protizánětlivé účinky, obsahuje vitamin E, a protože je močopudný, prospívá očistě těla a močovým cestám. Podávejte polévku s kouskem pečiva a máte zdravý a lehký oběd nebo večeři!

Ingredience

  • 500 g bílého chřestu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • 150 g brambor
  • 1 vanička bohatého bujónu Knorr zeleninového
  • 100 ml smetany na vaření (může být i rostlinná)
  • 1⁄2 lžičky soli
  • Pepř
  • Řeřicha (F50F)

Příprava

Chřest oloupeme a odřízneme tvrdé konce. Nakrájíme ho na malé kousky. Špičky si dáme stranou.

Slupky omyjeme a vaříme asi v litru vody, ve které rozpustíme také bujón. Přidáme sůl a lžíci citronové šťávy. Vaříme asi 15 minut.

Z polévky vyndáme slupky. Přidáme do ní oloupané brambory nakrájené na kostičky a kousky chřestu. Vaříme dalších 15 minut.

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme smetanu a špičky chřestu a vaříme dalších 5 až 8 minut.

Osolíme, opepříme a přidáme druhou lžící citronové šťávy. Podáváme v mističce s trochou řeřichy.

Tip na závěr : Pokud chceme polévku hustší, pár minut před koncem vaření ji zahustíme hotovou jíškou, nebo troškou mléka, ve kterém rozmícháme lžíci hladké mouky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept