Příprava
Pokud připravujeme omáčku po steaku nebo jiném mase, necháme si v pánvi trochu výpeku (případně část tuku slijeme).
Do rozehřáté pánve přidáme 4 lžíce másla a na mírném ohni ho necháme rozpustit. Přidáme 2–4 lžíce zeleného pepře, který lehce pomačkáme lžící, aby uvolnil aroma, a krátce ho orestujeme, jen tolik, aby se rozvoněl.
Přilijeme 400 ml smetany a 100–200 ml vody, promícháme a do horké omáčky přidáme hovězí bujon Knorr. Mícháme, dokud se bujon zcela nerozpustí a nepropojí s omáčkou.
Necháme na mírném plameni pár minut provařit, aby omáčka lehce zhoustla a chutě se spojily.
Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme 2 lžičky bramborového škrobu v troše studené vody, tenkým pramínkem ho vlijeme do omáčky a za stálého míchání krátce povaříme, dokud nedosáhne hladké, krémové konzistence.
Hotovou pepřovou omáčku ihned podáváme k připravenému masu – steakům, vepřovým či kuřecím medailonkům nebo přírodním plátkům masa.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář