Krémová polévka ze zeleného chřestu a bílých fazolí

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zelený chřest je prostě skvělý – kromě toho, že má prospěšné účinky na naše zdraví, je taky chuťově výborný. Když ho zkombinujete s bílými fazolemi, můžete z něj uvařit tuhle delikátní krémovou polévku. Je tak výživná, že vám s kouskem pečiva bohatě postačí k obědu nebo k večeři.

Ingredience

  • 500 g zeleného chřestu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka oblíbených fazolí
  • 2 vaničky Knorr bohatého bujonu zeleninového
  • 1 l vody
  • 100 g baby špenátu (F50F)
  • Hrst vlašských ořechů
  • 80 g zakysané smetany
  • Kopr

Příprava

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky. Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm cibuli, posléze česnek, aby se rozvoněly.

Chřest omyjeme, zbavíme tvrdých konců a nakrájíme na centimetrové kousky. Fazole scedíme a propláchneme. Do pánve přidáme chřest a fazole a zlehka opečeme. Přilijeme vodu, kterou přivedeme k varu, a rozpustíme v ní bujón. Vaříme do změknutí chřestu.

Do polévky přidáme lístky špenátu a necháme zavadnout. Pak polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

Chřestovou polévku servírujeme s trochou zakysané smetany, drcenými vlašskými ořechy a troškou kopru.

Tip na závěr : Pokud chceme, můžeme si část chřestových špiček dát stranou. Pak je zlehka opečeme na pánvi a polévku jimi ozdobíme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept