Krémová rajská polévka

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Krémová a výtečná

Ingredience

  • 1 kg loupaných konzervovaných rajčar
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce cukru krupice
  • Olivový olej
  • 60 g másla
  • 100 ml tučné smetany
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • Čerstvá bazalka

Příprava

V kastrole rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek, cibuli a cukr a asi minutu restujeme za stálého míchání.

Přidáme rajčata, osolíme a opepříme a vaříme asi 10 minut, aby rajčata změkla.

Poté přidáme smetanu a vaříme dalších 5 minut.

Odstavíme z plotny, přidáme máslo a vše do hladka rozmixujeme.

Polévku dochutíme solí, pepřem a případně cukrem. Můžeme přecedit přes síto, ale není to nutné.

Podáváme horkou.

Tip na závěr : Ozdobíme čerstvými listy bazalky

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept