Příprava
Kuřecí maso vložte do mísy a posypte italským kořením, uzenou paprikou, solí a pepřem a nechte alespoň 30 minut marinovat.
Zatímco se kuře marinuje, oloupejte si cibuli a česnek a obojí nasekejte nadrobno.
Rozpalte pánev s olivovým olejem, poté na ní opečte marinované kuřecí maso dozlatova. K masu přisypte cibulku a opékejte ji do změknutí. Vsypte česnek a směs restujte, dokud se česnek nerozvoní. Poté ke směsi přidejte noky a lehce je opečte.
Směs podlijte vodou a osolte cca ⅓ lžičky soli. Poté směs přikryjte pokličkou a za občasného míchání vařte do změknutí noků. Těsně před koncem vaření přidejte i omytý baby špenát. Ten teplem zredukuje svůj objem.
Do hotové směsi přidejte smetanu a vložte 1 Knorr Bohatý bujón kuřecí. Dobře promíchejte, aby se bujón řádně rozpustil. Zasypejte parmazánem a míchejte, dokud se ingredience nespojí. Vznikne tak bohatá sametově jemná omáčka, která zcela propojí veškeré chutě pokrmu. Hotový pokrm můžete podávat ozdobený čerstvými bylinkami.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář