Krémové jáhlové rizoto se zeleným chřestem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Kombinace jáhel, chřestu a citronové šťávy vás prostě dostane.

Ingredience

  • 1 šalotka
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 250 g jáhel (F50F)
  • 1 vanička Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 100 g mraženého hrášku
  • 500 g zeleného chřestu
  • 100 ml smetany (klidně i rostlinné)
  • 1 lžíce margarínu nebo másla
  • Trocha citronové šťávy

Příprava

Šalotku nakrájíme nadrobno a opečeme ji na oleji. Do pánve přidáme jáhly a rychle zasmahneme.

Do směsi přilijeme 800 ml vody, a když je vroucí, rozpustíme v ní bujón. Provaříme asi 20 minut.

Přidáme hrášek, smetanu a vaříme dalších 5 minut. Opepříme.

Mezitím si umyjeme chřest, odřízneme konce a oloupeme spodní třetinu. Nakrájíme na 3 cm kousky. Kousky chřestu pak uvaříme v menším množství vody do změknutí. Trvá to asi 7 minut.

Chřest scedíme a pak promícháme s citronovou šťávou a máslem.

Do jáhlového rizota vmícháme polovinu chřestu – druhou si necháme na ozdobu. Podáváme a vychutnáváme.

Tip na závěr : Servírujte se strouhaným parmazánem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept