Krémové kuřecí burrito

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Hledáte recept na burrito pro celou rodinu, který povýšíte na novou úroveň? Připravte si domácí burrito, které je šťavnaté, plné chuti a neuvěřitelně krémové! Tento jednoduchý recept je přesně to, co potřebujete. S tímto návodem, jak připravit burrito, to zvládne každý. Je to perfektní rychlá večeře inspirovaná mexickým jídlem, kterou si zamiluje celá rodina.

Ingredience

  • 400 g kuřecích prsou (nakrájených na menší kousky)
  • 1 velká cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 velká červená paprika (nakrájená na nudličky)
  • 200 g vařené rýže
  • 200 g konzervovaných černých fazolí (propláchnutých)
  • 2 lžičky mleté papriky (sladké nebo uzené)
  • 1 lžička římského kmínu
  • Špetka kajenského pepře (podle chuti)
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • Olivový olej na smažení
  • 4 velké pšeničné tortilly
  • 1 plechovka krájených rajčat (s omáčkou)
  • 200 g strouhaného čedaru nebo sýru na pizzu
  • Čerstvý koriandr (nasekaný, dle chuti)
  • 200 ml Hellmann's Majonéza
  • 2 lžičky limetkové šťávy
  • 1 lžička mleté papriky

Příprava

Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezesklovatí. Přidejte česnek, papriku a kousky kuřecího masa. Zvyšte teplotu a maso zprudka orestujte ze všech stran.

Jakmile je maso zlatavé, přidejte mletou papriku, římský kmín a kajenský pepř. Krátce promíchejte, aby se koření rozvonělo.

Přilijte rajčata z plechovky, promíchejte a na mírném ohni duste asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec vmíchejte propláchnuté černé fazole a uvařenou rýži. Dochuťte solí a pepřem a přidejte nasekaný koriandr.

V malé misce smíchejte majonézu s limetkovou šťávou a mletou paprikou. Důkladně promíchejte do hladké a krémové konzistence.

Na suché pánvi nebo v troubě krátce ohřejte každou tortillu, aby byla poddajná a lépe se s ní pracovalo. Na střed každé tortilly rozprostřete část připravené kuřecí náplně. Posypte strouhaným sýrem a pokapejte bohatou vrstvou Hellmann’

s dipu. Pevně zabalte burrito – nejprve přeložte strany, a poté rolujte od spodního okraje směrem nahoru, aby náplň nevypadla.

Připravené burrita můžete opéct na suché, rozpálené pánvi z obou stran, dokud nezezlátnou a sýr se uvnitř nerozteče. To dodá burritu křupavou kůrčičku, která tvoří skvělý kontrast ke krémovému vnitřku.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept