Příprava
Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezesklovatí. Přidejte česnek, papriku a kousky kuřecího masa. Zvyšte teplotu a maso zprudka orestujte ze všech stran.
Jakmile je maso zlatavé, přidejte mletou papriku, římský kmín a kajenský pepř. Krátce promíchejte, aby se koření rozvonělo.
Přilijte rajčata z plechovky, promíchejte a na mírném ohni duste asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec vmíchejte propláchnuté černé fazole a uvařenou rýži. Dochuťte solí a pepřem a přidejte nasekaný koriandr.
V malé misce smíchejte majonézu s limetkovou šťávou a mletou paprikou. Důkladně promíchejte do hladké a krémové konzistence.
Na suché pánvi nebo v troubě krátce ohřejte každou tortillu, aby byla poddajná a lépe se s ní pracovalo. Na střed každé tortilly rozprostřete část připravené kuřecí náplně. Posypte strouhaným sýrem a pokapejte bohatou vrstvou Hellmann’
s dipu. Pevně zabalte burrito – nejprve přeložte strany, a poté rolujte od spodního okraje směrem nahoru, aby náplň nevypadla.
Připravené burrita můžete opéct na suché, rozpálené pánvi z obou stran, dokud nezezlátnou a sýr se uvnitř nerozteče. To dodá burritu křupavou kůrčičku, která tvoří skvělý kontrast ke krémovému vnitřku.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář