Krémové ovesné rizoto s veganskými Chickened out Chunks kousky

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zajímavý recept na rizoto bez rýže.

Ingredience

  • 2 balení Chickened out Chunks od The Vegetarian Butcher
  • špetka chilli
  • 2 cibule
  • 400 g
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 6 lžic olivového oleje
  • 350 g ovsa
  • 1 sklenka bílého vína
  • 1 lžička rajčatové pasty
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička semen fenyklu
  • ½ lžičky pepře
  • 1 kostka bujónu
  • 400 ml ovesného mléka
  • 200 ml vody

Příprava

Ve velké pánvi osmahneme pokrájenou cibuli, mrkev a celer a zahříváme asi 10 minut. Přidáme oves a sklenku bílého vína.

Vaříme, dokud se víno neodpaří, pak do pánve přidáme ovesné mléko, vodu, rajčatovou pastu, koření a bujón.

Zakryté vaříme nejméně půl hodiny, sem tam zamícháme. Chceme, aby byl oves měkký a rizoto pěkně krémové.

Chickened out Chunks obalíme v chilli a osmahneme na oleji dozlatova. Podáváme s rizotem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept