Kreolská jambalaya i pro vegany

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Jambalaya, neboli kreolská rýže, je jedním z nejoblíbenějěích a nejtypičtějších jídel v Louisianě a New Orleans. Jambalaya se podobá paelle typické pro Španělsko. I u ní je variant kořenících směsí a přísad nepočítaně a každá rodina má svůj vlastní recept.

Ingredience

  • 100 g hrachu.
  • 2 stroužky česneku.
  • 1 čerstvá jalapeno paprička.
  • 1 cibule.
  • 3 stonky řapíkatého celeru.
  • 1 červená paprika.
  • 1 mrkev.
  • 275 g nevařené hnědé rýže.
  • 400 g cherry rajčat (F50)
  • 1 vanička Knorr bohatého bujónu zeleninového.
  • 2 lžičky veganské worcesterské omáčky.
  • 100 g okry (F50) (není podmínkou)
  • Čerstvý koriandr

Příprava

Hrách si předem namočíme do vody, ideálně přes noc. Pak uvaříme doměkka a dáme stranou..

Cibuli, celer, papriku a mrkev očistíme (pokud je nutné, i oloupeme) a nakrájíme na centimetrové kostičky. Česnek nasekáme. Na větší pánvi rozehřejeme olej a všechnu zeleninu na ní i s česnekem opečeme. Přidáme také nadrobno nakrájenou papričku jalapeňo..

Do pánve přihodíme rýži a chvilku opékáme. Přidáme litr vody a směs přivedeme k varu. Pak v ní rozpustíme bujón a přidáme worcesterovu omáčku.

Přiklopíme poklicí a vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Když je rýže skoro hotová, přimícháme okru a hrách. Prohřejeme dalších 5 minut. Podáváme s čerstvým koriandrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept