Krevetový sendvič

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
1 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vzpomínky na letní dny u moře si můžeme oživit přípravou krevetového sendviče. Použijeme tmavý chléb, salát, krevetky a majonézu. Sendvič dozdobíme snítkou tymiánu.

Ingredience

  • 80 g malých předvařených krevetek
  • 1 lžíce bílého vína
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • Snítka tymiánu
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 plátky čerstvého tmavého celozrnného chleba
  • Hrst nakrájeného ledového salátu
  • 1 lžíce Hellmann’s Majonézy Originál

Příprava

Na krevety si připravíme marinádu z vína, citronové šťávy, soli a pepře. Marinujeme minimálně 10 minut. Poté vyjmeme krevety z marinády a důkladně je vymačkáme.

Vezmeme plátek chleba a potřeme jej majonézou. Na ni položíme salát, krevetky, druhou část majonézy a posypeme lístky tymiánu. Celý sendvič přiklopíme druhým plátkem chleba a můžeme servírovat.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept