Vepřová krkovice s chřestem a holandskou omáčkou

Autor: Gréta Líná HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Náročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Sezóna chřestu je krátká, nezapomeňme ji využít na maximum třeba s tímto báječným receptem na křupavý chřest s holandskou omáčkou a vepřovou krkovičkou.

Ingredience

  • 500 g vepřové krkovičky
  • 500 g chřestu
  • Knorr koření na maso
  • Sůl
  • Knorr černý pepř mletý z Vietnamu

Příprava

Vepřovou panenku si nakrájíme na plátky a připravíme na pánvi okořeněnou Knorr kořením na maso, tak jak máme rádi.

Chřest oloupeme škrabkou tak, abychom se zbavili slupky a tvrdých částí, vrchní “šešulku” necháme.

Chřest blanšírujeme ve vroucí vodě po dávkách. Necháme povařit dvě minuty a poté rychle ochlazujeme ve studené vodě, abychom zastavili vaření. Chřest zůstane křupavý a zároveň je tepelně upravený.

Ingredience Holandská omáčka

  • 3 vaječné žloutky
  • 100 g másla
  • 1 lžička hořčice
  • Citrónová šťáva
  • Sůl

Příprava Holandská omáčka

Připravíme si nerezovou misku, kterou posadíme do hrnce s vodou, aby se vody nedotýkala.

Do misky dáme 3 žloutky, lžičku hořčice a posolíme.

Máslo nakrájíme na menší kostičky.

Zahřejeme vodu, ale nevaříme, žloutky by se mohly srazit, a to by zkazilo omáčku.

Za stálého míchání metličkou začneme po chvíli přidávat kousky másla, vždy počkáme až se kousek rozpustí a poté přidáváme další.

Pokud by se omáčka začala příliš zahřívat, buďme připraveni misku sundat z ohně.

Hotová omáčka má majonézovou konzistenci.

Krkovici s chřestem a holandskou omáčkou servírujeme s vařenými brambory.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept