Krtkův dort bez mouky

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost

V devadesátých letech byl Krtkův dort hit – připravoval se z polotovaru za přidání banánů a smetany a výsledkem byl dort připomínající krtinec. Šlehačkový krém v kombinaci s banány pak doplňoval tmavý korpus a dort milovaly dospělí i děti. Vy si můžete připravit jeho zdravou a domácí variantu – a to dokonce bez mouky. Nevěříte, že těsto bude nadýchané? Vyzkoušejte tento recept na krtkův dort a přesvědčte se.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 balení čokoládového pudinkového prášku
  • 3 PL kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 30g čokoládový protein
  • 3 PL kokosového oleje
  • med dle chuti

Příprava

Ingredience na korpus společně vyšleháme v jednolitou směs.

Vylijeme do dortové formy, kterou jsme si předem vymazali olejem a vysypali moukou.

Pečeme na 180°C asi 20 minut.

Korpus necháme vychladnout a poté vydlabeme krtinu. Pozor, abychom neporušili dno dortu.

Vydlabanou část rozmělníme na drobné kousky, kterými pak zasypeme krtinu.

Ingredience Krém

  • 250g měkkého tvarohu ve vaničce
  • 250g ricoty
  • 50g hořké čokolády
  • vanilkový lusk
  • med dle chuti
  • 2-3 banány

Příprava Krém

Krém vytvoříme spojením tvarohu a ricoty, vanilka dle chuti. Osladíme medem.

Hořkou čokoládu rozdrtíme na drobné kousky a vmícháme do krému.

Banány rozkrojíme na poloviny, vložíme na dno korpusu.

Navrstvíme krém, který nakonec zasypeme vydlabanou částí korpusu, kterou vytvoříme vzhled krtiny.

Necháme vychladit a podáváme

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept