Křupavé americké brambory ze 3 ingrediencí

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Bramborová příloha, která ja rychle hotová, výborně chutná a navíc se hodí téměř ke všemu. Americké brambory se dají jíst i samotné třeba s bylinkovým dipem a nebo Hellmann's majonézou. Vybírejte ideálně varný typ A – tento typ brambor je totiž pevnější, má méně škrobu a také má menší šanci, že se v troubě udělá až moc a bude se rozpadat.

Ingredience

  • 4 větší brambory
  • Trocha olivového oleje
  • Libovolné koření dle chuti (např. směs na americké brambory)
  • Sůl (pokud není už v kořenící směsi)

Příprava

Brambory důkladně omyjeme a oškrábeme kartáčkem. Pokud nejsou rané, tak je oškrábeme.

Nakrájíme je na klínky a vhodíme do veliké mísy. Pokapeme je olejem a posypeme kořením.

Rukama pořádně promícháme, aby byl každý kousek obalený v oleji i koření.

Na plech dáme pečicí papír a brambory na něj naskládáme.

Pečeme na 200 stupňů asi 5 minut. Pak teplotu snížíme na 180 stupňů a dopékáme cca 20 minut, dokud nebudou krásně zlaté. Nakonec je osolíme.

Tip na závěr : Jak docílit toho, aby vaše americké brambory byly krásně křupavé, ale ne tvrdé? Zaprvé – solte je vždy až po vytažení z trouby. Když je osolíte před pečením nebo během něj, sůl vytáhne z brambor vodu. Tím pádem se budou brambory tak trochu vařit ve vlastní šťávě a vy nedocílíte křupavé kůrky. Zadruhé – pečte je chvilku zprudka a pak teplotu snižte. Případně v půlce pečení zapněte gril, abyste docílili té nejlepší kůrky. Za třetí – brambory neotáčejte. Mohly by se potrhat. Tak ať se daří!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept