Křupavé americké brambory ze 3 ingrediencí

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Bramborová příloha, která ja rychle hotová, výborně chutná a navíc se hodí téměř ke všemu. Americké brambory se dají jíst i samotné třeba s bylinkovým dipem a nebo Hellmann's majonézou.

Ingredience

  • 4 větší brambory
  • Trocha olivového oleje
  • Libovolné koření dle chuti (např. směs na americké brambory)
  • Sůl (pokud není už v kořenící směsi)

Příprava

Brambory důkladně omyjeme a oškrábeme kartáčkem. Pokud nejsou rané, tak je oškrábeme.

Nakrájíme je na klínky a vhodíme do veliké mísy. Pokapeme je olejem a posypeme kořením, případně osolíme.

Rukama pořádně promícháme, aby byl každý kousek obalený v oleji i koření.

Na plech dáme pečicí papír a brambory na něj naskládáme.

Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut, dokud nebudou krásně zlaté.

Tip na závěr : Výborně chutnají s majonézou Hellmann's

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept