Křupavé domácí krokety ze zbylých brambor

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Bramborové krokety jsou lahodná záležitost, kterou snadno zvládnete i v domácích podmínkách. Mňam! Za recept děkujeme neziskové organizaci Zachraň jídlo.

Ingredience

  • 1 kg vařených brambor
  • 150 ml mléka
  • 2 hrsti natí a bylinek
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 menší červená cibule
  • Sůl a pepř
  • Hladká mouka, vejce a strouhanka na obalování
  • Tatarská omáčka

Příprava

Brambory spolu s mlékem rozšleháme šlehačem na kaši. Do té přidáme bylinky, najemno nakrájenou cibulku, hořčici, sůl a pepř.

Do tří talířů si připravíme ingredience na trojobal – hladká mouka, rozšlehaná vajíčka a strouhanka. Z bramborové směsi tvoříme kuličky, které obalujeme nejprve v mouce, pak ve vajíčkách a na závěr v strouhance. Necháme půl hodiny odležet v lednici.

Krokety vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pomocí mašlovačky potřeme olejem.

Pečeme na 230°C 20 až 30 minut, dokud není povrch kroket krásně zlatavý.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept