Krupicová kaše

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zdá se vám krupicová kaše alias krupička jednoduchá na přípravu? Ale jak vychytat správný poměr všech složek? Kolik dát pšeničné krupice, kolik mléka? Řiďte se následujícím receptem a výsledek bude stát za to. Krupicová kaše je báječná k snídani, k svačině, ale děti ji milují třeba i k večeři!

Ingredience

  • 1l mléka
  • špetka soli
  • vanilkový lusk nebo 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 PL másla
  • 8 PL dětské pšeničné krupice
  • cukr krupice dle chute
  • máslo
  • kakao
  • Knorr skořice mletá z Vietnamu
  • moučkový cukr

Příprava

Mléko se solí, vanilkou, cukrem a krupičkou smícháme v hrnci a necháme ½ hodiny odležet.

Poté za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme přibližně 3 minuty do zhoustnutí kaše.

Po zhoustnutí odtavíme z plotny a vmícháme pokrájené máslo, necháme pozvolna v kaši rozpustit.

Rozdělíme do talířů, ozdobíme dle chuti máslem, kakaem, ckrem, skořicí a podáváme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept