Kulajda se zastřeným vejcem a houbami

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasická kulajda je úžasná smetanovo-houbová polévka, která má specifickou chuť po kopru. Poradíme, jak si ji doma připravit.

Ingredience

  • 250 g brambor
  • 100 g cibule
  • Olej
  • 50 g sušených hub (přes noc namočených ve vodě)
  • 4 vejce
  • Ocet
  • 1 konzervovaný kopr v kyselém nálevu
  • 5 g čerstvý kopr
  • 1,2l vody
  • 1 zeleninový bujon Knorr bohatý
  • Bílá instantní bezlepková jíška Knorr
  • 100 ml smetany
  • Sůl, pepř, bobkový list, kmín

Příprava

Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme namočené houby, bobkový list a zalijeme vodou. Přidáme bujon sůl, pepř brambory a uvaříme je do polo měkka.

Zahustíme jíškou a ještě zlehka provaříme. Přidáme naložený kopr i s lákem a důkladně promícháme (nikdy nepřidávejte lák, než uvaříte brambory, v kyselé polévce se brambory nikdy neuvaří úplně).

Podle chutí ještě přidáme sůl, pepř.

V menším rendlíku si uvaříme slanou vodu s pár kapkami octa, lžící uděláme vír a klepneme do něj vejce. Necháme zlehka vařit 3 minuty a vyjmeme.

Polévku podáváme se zastřeným vejcem a zdobíme čerstvým koprem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept