Kulajda

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Výborná smetanová polévka, s brambory a houbami, která voní po kopru. Kulajda je prostě klasika, kterou ocení všichni milovníci hub. A smetany. A polévek.

Ingredience

  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • 1 litr vývaru nebo vody
  • 4 brambory
  • velká hrst čerstvých hub
  • 1 kelímek tučné smetany
  • bobkový list
  • nové koření
  • kmín
  • sůl, pepř
  • kopr dle chuti
  • cukr, ocet

Příprava

V kastrolu rozehřejeme máslo. Když se rozpustí, zaprášíme ho moukou a za stálého míchání necháme zasmažit jíšku.

Jíšku zalijeme vývarem a stále mícháme.

Houby důkladně očistíme a nakrájíme na menší kusy. Brambory nakrájíme na kostičky.

Do vývaru vsypeme houby, brambory, kmín, bobkový list a nové koření. Vaříme asi 15 minut, do změknutí brambor.

Vyndáme nové koření a bobkový list. Vlijeme smetanu. Osolíme a opepříme a vmícháme kopr. Množství kopru dle chuti.

Dochutíme octem a cukrem a podáváme.

Tip na závěr : Výborně chutná s vejcem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept