Kuře na paprice i pro úplné začátečníky

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasika, kterou milují děti i dospělí. Kuře na paprice je výživná rychlovka, ke které se hodí domácí houskový knedlík, rýže i těstoviny. Podávejte ho k obědu nebo k večeři.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou nebo stehna
  • Máslo nebo ghí na opečení
  • Sladká paprika
  • Drůbeží vývar nebo voda
  • 300 ml smetany ke šlehání

Příprava

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kostky. Stehna omyjeme a necháme vcelku. Můžeme prsa a stehna i zkombinovat.

Rozpálíme máslo nebo ghí a necháme zatáhnout maso. Během toho osolíme.

Maso bohatě posypeme sladkou paprikou, necháme v ní maso obalit a zalijeme vývarem.

Necháme dusit cca 90 minut, až bude maso měkké.

Zalijeme smetanou a necháme vařit do zhoustnutí. Dochutíme solí a případně ještě sladkou paprikou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept