Kuře na paprice

Autor: Gréta Líná HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasické nedělní kuře na paprice podle receptu naší babičky.

Ingredience

  • 1 celé kuře (případně části)
  • 1 cibule
  • 1 PL Knorr papriky mleté ze Španělska
  • sůl
  • Knorr světlá jíška
  • máslo
  • 1 kelímek smetany na vaření

Příprava

Naporcujeme kuře, případně použijeme porce kuřete, které máme k tomuto účelu připravené. Může se jednat i o kuřecí prsa nakrájené na kostičky, je to čistě na kuchaři.

Na velké pánci nebo v hrnci se silným dnem opečeme kuřecí maso na másle na mírnem ohni.

Lehce zezlátlé kousky kuřete vyjmeme a opečeme najemno nakrájenou cibulku.

Zaprášíme sladkou paprikou a chvíli necháme probublat, ale opravdu jen krátce, aby nám paprika nezhořkla.

Přidáme kousky kuřete zpátky a podlijeme vodou tak, aby nebyly kousky úplně zalité.

Přidáme jíšku a necháme dokryté vařit.

Nakonec přidáme do omáčky kelímek smetany, necháme jemně probublat a podáváme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept