Vynikající čína z cukety a kuřecího masa

Autor: Babi Viki HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Domácí čína má tu výhodu, že do ní zpracujete zbytky zeleniny. Základem je totiž rýže a maso, ale už je na vás, jakou zeleninu použijete. Tento recept na čínu s kuřecím masem a cuketou počítá také s mrkví, paprikou či pórkem. A pokud máte rádi ořechy, nebojte se do ní přihodit arašídy, nebo kešu. I ty jsou hojně zastoupeny v receptech čínské kuchyně!

Ingredience

  • 200 g kuřecího masa
  • Koření na čínu
  • 100 g mrkve
  • 100 g papriky
  • 100 g pórku
  • 100 g cukety
  • Sójová omáčka
  • Sůl a pepř na dochucení
  • 200 g rýže

Příprava

Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a okořeníme kořenící směsí na čínu.

Pórek nakrájíme na kolečka. Připravíme pánev se silným dnem nebo wok, pokud ho máme k dispozici. Pórek orestujeme a přidáme nudličky kuřecího masa. Restujeme, dokud maso nezbělá.

Opláchneme si ostatní zeleninu (mrkev, papriku, cuketu) a nakrájíme dle libosti. Ideální jsou proužky nebo menší kostičky. Přidáme k masu a pórku, rychle orestujeme a podlijeme trochou vody nebo vývaru.

Dusíme, dokud maso není hotové. Hotovou čínu dochutíme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme dle chuti.

Tip na závěr : pokud máte více kuřecího masa, můžete ho naložit do oleje, soli, případně grilovacího koření. Maso pak déle vydrží v lednici a je šťavnatější a chutnější.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept