Kuřecí čtvrtky pečené na kořenové zelenině

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Oběd či večeře téměř bez práce

Ingredience

  • 2 kuřecí stehna/kuřecí paličky/čtvrtky
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks petržel
  • 2 ks mrkev
  • 1/2 pórku (spodní část)
  • máslo
  • sůl, pepř, koření na pečené kuře
  • olivový olej

Příprava

Kuřecí stehna omyjeme a ze všech stran jen mírně osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a také pokrájíme.

Pekáček vymažeme olejem. Umístíme do něj připravenou zeleninu, cibuli i česnek. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a promícháme.

Na zeleninu umístíme kuřecí kousky. Zasypeme kořením na pečené kuře a poklademe plátky másla.

Podlijeme trochou vody (1/2 hrnku) a dáme péct zakryté alobalem.

Pečeme na 175 st. asi hodinu, poté alobal odkryjeme a pečeme dalších 20 minut, dokud se na kuřeti nevytvoří zlatavá kůrka.

Kuřecí kousky pečené na zelenině podáváme s rýží, přelité máslovým výpekem.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept