Kuřecí kari

Autor: Future 50 Food HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Pro milovníky indické kuchyně tady máme variantu kari s využitím surovin ze seznamu 50 potravin budoucnosti.

Ingredience

  • 4 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 2 cibule
  • 50 g zázvoru
  • 1 celá skořice
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 plechovka rajčat na kostičky (400 g)
  • 4 velké stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce Knorr kari
  • 300 ml vody
  • ½ Knorr kuřecího bujónu
  • 600 g čerstvých zelených fazolí
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • Čerstvý koriandr

Příprava

Do velkého hrnce s tlustým dnem nalijeme olej, přidáme cibuli nakrájenou na plátky, nasekaný zázvor, skořici a restujeme 3 minuty.

Kuřecí maso vykostíme, kůži ponecháme a pokrájíme na kousky velké asi 3 cm. Přidáme kuřecí maso a pečlivě vaříme 10-15 minut.

Přidáme rajčata z plechovky, česnek, Knorr indické koření, vodu a půlku kuřecího Knorr bujónu.

Přidáme zelené fazolky do hrnce a nechte slabě vřít dalších 8-10 minut než jsou fazolky uvařené, ale uchovávají si texturu a barvu. Občasně promícháme.

Před servírováním posypeme koriandrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept