Příprava
Křidélka zbavte špiček a rozkrojte v polovině (v kloubu) na dvě části.
Smíchejte lžičku kůry z limetky, šťávu ze 2 limetek, 1,5 lžičky soli, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce medu, prolisovaný česnek a pepř dle chuti. Do směsi dejte marinovat připravená křidélka alespoň na 30 minut, nejlépe přes noc.
Dejte rozpálit hrnec s dostatečným množstvím slunečnicového oleje, abyste v něm mohli smažit křidélka. Zatímco se olej rozpaluje, připravte si suchou směs. V míse smíchejte mouku, sůl a pepř.
Vyjměte křidélka z marinády. Přebytečnou marinádu nechte okapat. Poté křidélka obalte v suché směsi a na středním plameni smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
Osmažená křidélka nechte okapat na papírové utěrce.
Křidélka podávejte s čerstvou limetkou, trochou čerstvě nasekané jarní cibulky, Extra Chilli omáčkou a s vaší oblíbenou přílohou.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář