Kuřecí maso se zeleninou a houbami

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Chcete si pochutnat na rychlém jídle, které spojuje šťavnaté kuřecí maso se zeleninou a žampiony? Tato jednoduchá a krémová pánev je ideální na všední večeři. Kombinace kuřecího masa s houbami, doplněná o mrkev, cibuli a jemnou smetanu, vás zaručeně nezklame.

Ingredience

  • 300 g kuřecích prsou, nakrájených na hrubší nudle
  • 1 středně velká cibule, nakrájené na proužky
  • 1 středně velká mrkev, nakrájená na tenčí šikmé plátky
  • 200 g žampionů, nakrájených na poloviny nebo čtvrtiny
  • Olej na orestování
  • 200 ml vody
  • 100 ml smetany na vaření 15%
  • 1 ks/vanička Knorr Bohatého bujónu
  • 200 g těstovin např. tagliatelle
  • Nasekaná petrželová nať na ozdobu

Příprava

Kuřecí prsa naklepeme a nakrájíme na širší nudličky. Cibuli nasekáme nadrobno, mrkev nakrájíme na tenká kolečka a žampiony na čtvrtiny.

V hlubší pánvi rozehřejeme olej a vložíme kuřecí maso. Restujeme ze všech stran dozlatova, aby zůstalo šťavnaté a chutné.

K opečenému masu přidáme cibuli, poté mrkev a nakonec žampiony. Společně restujeme asi 5–7 minut. Díky tomu se chutě krásně propojí a vznikne základ pro lahodné kuřecí maso se žampiony a zeleninou.

Zalijeme 200 ml vody, přilijeme smetanu a přidáme Knorr Bohatý bujón. Vše promícháme a krátce povaříme, dokud omáčka nezhoustne.

Kuřecí maso se zeleninou, houbami a krémovou omáčkou podáváme s těstovinami a posypeme čerstvou petrželkou.

Tip na závěr : Použijte i jiné houby, například hlívu nebo hříbky, pro obměnu chuti. Recept je ideální na rychlou večeři i jako lehčí oběd.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept