Příprava
Uvařte dlouhozrnnou rýži podle návodu na obalu. Nechte ji zakrytou odpočinout, aby zůstala sypká.
Zeleninu omyjte, mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, pórek na kolečka. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete.
Na rozpálené pánvi s olejem opečte lehce osolené a opepřené kuřecí maso, poté přidejte česnek. Restujte na středním ohni dozlatova.
K orestovanému masu přidejte nakrájenou mrkev,pórek a mražený hrášek, dokud lehce nezměknou (cca 5 minut).
Přidejte máslo a rozdrobte bujón. Podlijte cca 100 ml vody, promíchejte a nechte vše společně vařit 5–7 minut, dokud se chutě nespojí a zelenina bude měkká, ale stále svěží.
Hotové kuřecí na mrkví s hráškem ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte s rýží.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář