Kuřecí na mrkví s hráškem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Kuřecí maso s mrkví a hráškem je osvědčená kombinace, která potěší celou rodinu. V tomto receptu se jemné kuřecí na mrkvi spojuje s hráškem, pórkem a voňavým česnekem. Vznikne tak lehké, výživné a barevné jídlo, které se skvěle hodí pro všední den. Nejlépe chutná s dlouhozrnnou rýží a čerstvou petrželkou.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 1 pórek
  • 2 střední mrkve
  • 150 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 10 g másla
  • 1 Knorr Bohatý bujón kuřecí
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Petrželka na ozdobu

Příprava

Uvařte dlouhozrnnou rýži podle návodu na obalu. Nechte ji zakrytou odpočinout, aby zůstala sypká.

Zeleninu omyjte, mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, pórek na kolečka. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete.

Na rozpálené pánvi s olejem opečte lehce osolené a opepřené kuřecí maso, poté přidejte česnek. Restujte na středním ohni dozlatova.

K orestovanému masu přidejte nakrájenou mrkev,pórek a mražený hrášek, dokud lehce nezměknou (cca 5 minut).

Přidejte máslo a rozdrobte bujón. Podlijte cca 100 ml vody, promíchejte a nechte vše společně vařit 5–7 minut, dokud se chutě nespojí a zelenina bude měkká, ale stále svěží.

Hotové kuřecí na mrkví s hráškem ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte s rýží.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept