Příprava
Kuřecí prsíčko i s kůží z obou stran potřeme solí a pepřem, vložíme na pánev kůží dolů a pečeme dozlatova z obou stran po dobu několika minut.
Po opečení vložíme maso na plech a přidáme nakrájené bylinky a citronovou kůru. Pečeme v troubě na 190 °C přibližně 10–15 minut dle velikosti.
Po upečení necháme maso ještě asi 5-10 minut odpočinout a můžeme jej servírovat. Kuřecí prsíčko podáváme buď vcelku jako steak nebo nakrájíme na plátky.
Jako přílohu si připravíme růžičku brokolice a květáku s karotkou, kterou nakrájíme na šikmé plátky. Přidáme také malé brambůrky. Vše uvaříme v páře a dochutíme bylinkami, případně nasekanou petrželkou.
Podáváme s tatarskou omáčkou a plátkem citronu. Pro dokonalý vzhled dodáme červený pepř.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář