Kuřecí prsíčko supreme s bylinkami a citronovou kůrou

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 75 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Pro slavnostnější oběd můžeme připravit kuřecí prsíčko ochucené bylinkami. Jako přílohu zvolíme brokolici, mrkev, květák či malé brambory.

Ingredience

  • 4x kuřecí prsíčka Supreme (s kůží i kostičkou)
  • Rozmarýn, tymián
  • Citronová kůra
  • Olej
  • Sůl a pepř
  • Hellmann´s Tatarská omáčka Delikátní

Příprava

Kuřecí prsíčko i s kůží z obou stran potřeme solí a pepřem, vložíme na pánev kůží dolů a pečeme dozlatova z obou stran po dobu několika minut.

Po opečení vložíme maso na plech a přidáme nakrájené bylinky a citronovou kůru. Pečeme v troubě na 190 °C přibližně 10–15 minut dle velikosti.

Po upečení necháme maso ještě asi 5-10 minut odpočinout a můžeme jej servírovat. Kuřecí prsíčko podáváme buď vcelku jako steak nebo nakrájíme na plátky.

Jako přílohu si připravíme růžičku brokolice a květáku s karotkou, kterou nakrájíme na šikmé plátky. Přidáme také malé brambůrky. Vše uvaříme v páře a dochutíme bylinkami, případně nasekanou petrželkou.

Podáváme s tatarskou omáčkou a plátkem citronu. Pro dokonalý vzhled dodáme červený pepř.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept