Kuskusushi s veganskými Chickened Out Chunks kousky

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Kuskus + sushi = Kuskusushi!

Ingredience

  • 1/2 balení Chickened Out Chunks od The Vegetarian Butcher
  • 4 plátky řasy nori
  • 200 g kuskusu
  • 1 mango
  • Svazek ředkviček
  • ½ okurky
  • ½ svazku máty
  • Šťáva z ½ limetky
  • 1 lžíce sirupu (agáve, rýžový,..)
  • 4 lžíce veganské majonézy (například Hellman's Vegan)
  • Pepř a sůl
  • Olej

Příprava

Připravíme si kuskus podle návodu na obalu, osolíme a opepříme.

Chickened Out Chunks opečeme na oleji dozlatova a necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na tenké proužky.

Ředkvičky, mango i okurku nakrájíme na tenké proužky.

Připravíme si limetkovou majonézu – smícháním majonézy, šťávy z limetky a sirupu.

Řasu nori položíme hrubou stranou nahoru na sushi podložku. Rozetřeme na ní trochu majonézy, pak vrstvu kuskusu a lžící stlačíme. Do středu kuskusové vrstvy poklademe plátky zeleniny a „masa“. Posypeme čerstvou mátou. Vnější okraj řasy navlhčíme a zarolujeme.

Kuskusové sushi necháme půl hodiny v ledničce a pak krájíme na 8 kousků. Ozdobíme zbylými proužky zeleniny.

Tip na závěr : Servírujeme s limetkovou majonézou, ve které kuskusushi namáčíme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept