Příprava
Pokud nemáme kvásek v zásobě, rozkvasíme si lžíci kvásku spolu se 120 ml vody a 120 g celozrnné žitné mouky (podle teploty a síly kvásku to bude trvat asi šest hodin, nebo necháme kvasit na chladnějším místě přes noc).
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Všechny suroviny mimo hrubozrnnou sůl smícháme a vyválíme na co nejtenčí placku.
Aby se nám těsto nelepilo, můžeme ho mírně podsypat moukou. Vyválené těsto pak rovnoměrně posypeme hrubozrnnou solí a válečkem krystaly zapravíme do těsta.
Na plech vyložený papírem na pečení přeneseme placku a rádýlkem, nebo nožem, rozřežeme na jednotlivé krekry. Vidličkou propícháme. Do vyhřáté trouby dáme plech s krekry a na ně stříkneme vodu několikrát rozprašovačem, aby se vytvořila pára.
Pečeme deset minut. Po deseti minutách otočíme plech a pečeme ještě deset minut. Čas je jen orientační.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář