Skvělé a snadné kváskové krekry

Autor: janickazlesicka HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Kváskové krekry jsou zdravé mlsání k televizi. S pomazánkou a zeleninou jsou pak i báječná večeře.

Ingredience

  • 250 g žitného kvasu (klidně z lednice)
  • 50 g slunečnicového oleje
  • 20 g slunečnicového semínka
  • 20 g lněného semínka
  • 10 g konopného semínka
  • 3 g soli jemně mleté
  • 3g soli hrubozrnné
  • 5 g kmínu
  • 125 g špaldové celozrnné mouky

Příprava

Pokud nemáme kvásek v zásobě, rozkvasíme si lžíci kvásku spolu se 120 ml vody a 120 g celozrnné žitné mouky (podle teploty a síly kvásku to bude trvat asi šest hodin, nebo necháme kvasit na chladnějším místě přes noc).

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Všechny suroviny mimo hrubozrnnou sůl smícháme a vyválíme na co nejtenčí placku.

Aby se nám těsto nelepilo, můžeme ho mírně podsypat moukou. Vyválené těsto pak rovnoměrně posypeme hrubozrnnou solí a válečkem krystaly zapravíme do těsta.

Na plech vyložený papírem na pečení přeneseme placku a rádýlkem, nebo nožem, rozřežeme na jednotlivé krekry. Vidličkou propícháme. Do vyhřáté trouby dáme plech s krekry a na ně stříkneme vodu několikrát rozprašovačem, aby se vytvořila pára.

Pečeme deset minut. Po deseti minutách otočíme plech a pečeme ještě deset minut. Čas je jen orientační.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept