Květák se slunečnicovými semínky a aioli

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Smažený, placičky nebo polévka, to jsou typické pokrmy z květáku, které točíme dokola. Až vám zase zbyde květák v lednici, zkuste ho připravit podle tohoto receptu. Zaručeně Vám zachutná a doma už nikdy nezbyde. Jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo.

Ingredience

  • Květák 1ks (nebo kolik zbylo)
  • Majonéza Hellmann‘s 4 lžíce
  • Česnek 1palice
  • Slunečnicová semínka 3 lžíce
  • Rostlinný olej 2 lžíce
  • Sůl/pepř

Příprava

Aioli: Majonézu smícháme s upečenými stroužky česneku (20min v troubě na 180°C). Pokud budete chtít dělat aioli z čerstvého česneku stačí dva stroužky.

Slunečnicová semínka upražíme na suché pánvi, aby se rozvoněla.

Květák rozebereme na malé růžičky a povaříme ve vodě nebo v páře 6min. Poté ho zprudka orestujeme na pánvi. Ne déle než 3min.

Květák smícháme se semínky a podáváme s připravenou aioli omáčkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept