Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Květáková polévka

Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 450 gramů květák
  • 1 špetka sůl
  • 1 - 2 lžíce hladká mouka
  • 2 lžičky petržel

Příprava

  1. Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Uvařený květák vyjmeme z vody. Z másla a mouky si připravíme jíšku.
  2. Do jíšky nalijeme vývar z květáku a necháme povařit asi tak 15 - 20 minut. Pokud máme rádi hustší polévku přidáme méně vývaru. Nebo naopak naředíme více jíšku. Uvařený květák si rozkrájíme na menší kousky.
  3. Do polévky vložíme pokrájený květák. Pokud je potřeba, polévku osolíme a přidáme petrželku. Lepší je čerstvá, ale pokud nemáme, můžeme dát i sušenou.
Tip: Polévku můžeme zjemnit rozšlehaným vejcem, nebo přidat brambory.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře