Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Květáková polévka
Hodnocení uživatelů :
20 minut
40 minut
4 porce Snadné
Příprava
- Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Uvařený květák vyjmeme z vody. Z másla a mouky si připravíme jíšku.
- Do jíšky nalijeme vývar z květáku a necháme povařit asi tak 15 - 20 minut. Pokud máme rádi hustší polévku přidáme méně vývaru. Nebo naopak naředíme více jíšku. Uvařený květák si rozkrájíme na menší kousky.
- Do polévky vložíme pokrájený květák. Pokud je potřeba, polévku osolíme a přidáme petrželku. Lepší je čerstvá, ale pokud nemáme, můžeme dát i sušenou.
Tip: Polévku můžeme zjemnit rozšlehaným vejcem, nebo přidat brambory.
Žádný nový komentář.