Květáková polévka

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Připravte si vynikajíci květákovu polévku – náš recept je rychlý, zdravý a mimořádně jednoduchý!

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 200 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 l vody
  • 1 bohatý zeleninový bujón Knorr
  • Bílá jíška na zahuštění
  • 100 g másla
  • Sůl, pepř, muškátový oříšek

Příprava

Na másle si zlehka orestujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek a přidáme ²/³ najemno posekaného květáku. Zbytek si necháme stranou.

Vše pomalu restujeme 8 až 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Zalijeme vodou a přidáme bujón.

Provaříme, dokud všechny ingredience nezměknou, a zlehka zahustíme jíškou. Vymixujeme do hladka tyčovým mixérem.

Vrátíme zpět na plotnu, přidáme smetanu a zbytek květáku a vaříme dalších cca pět minut. Případně ještě dosolíme.Podáváme s přepuštěným máslem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept