Příprava
Jemně nakrájejte šalotky a nasekejte česnek. Umyjte květák a rozdělte na růžičky. Osmažte nakrájenou šalotku a česnek na oleji, dokud nezměkne. Přidejte kmín a květák (dvě růžičky si ponechte stranou). Opékejte asi 5 minut. Přidejte vývar a vařte na mírném ohni asi půl hodiny.
Zbývající růžičky květáku pokrájejte nadrobno a dejte do pánve. Přidejte také „kuřecí“ kousky nakrájené na proužky a osmažte na pánvi dozlatova. Na závěr zaprašte kari a zlehka zarestujte.
Když je květák uvařený doměkka, polévku rozmixujte. Poté znova přiveďte k varu a dochuťte solí a pepřem.
Nakrájejte uzené mandle nahrubo a začněte servírovat – polévku rozdělte do čtyř misek a ozdobte grilovanými kousky květáku, „kuřete“ a uzenými mandlemi.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář