Květáková polévka od „Vegetariánského“ řezníka

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Recept na výbornou vegetariánskou květákovou polévku. Díky „kuřecím“ kouskům vás zasytí, a s pečivem poslouží i jako vydatný oběd.

Ingredience

  • 1 balení Chickened Out Chunks od The Vegetarian Butcher
  • 1 květák
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 40 gramů uzených mandlí
  • 1 lžička kari
  • Olej na smažení
  • Sůl a pepř

Příprava

Jemně nakrájejte šalotky a nasekejte česnek. Umyjte květák a rozdělte na růžičky. Osmažte nakrájenou šalotku a česnek na oleji, dokud nezměkne. Přidejte kmín a květák (dvě růžičky si ponechte stranou). Opékejte asi 5 minut. Přidejte vývar a vařte na mírném ohni asi půl hodiny.

Zbývající růžičky květáku pokrájejte nadrobno a dejte do pánve. Přidejte také „kuřecí“ kousky nakrájené na proužky a osmažte na pánvi dozlatova. Na závěr zaprašte kari a zlehka zarestujte.

Když je květák uvařený doměkka, polévku rozmixujte. Poté znova přiveďte k varu a dochuťte solí a pepřem.

Nakrájejte uzené mandle nahrubo a začněte servírovat – polévku rozdělte do čtyř misek a ozdobte grilovanými kousky květáku, „kuřete“ a uzenými mandlemi.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept